A hétfejű sárkány, a metró és a riasztó rendszer


Minap arról beszélgettünk, hogy mitől Férfi a férfi. Azóta jön-megy bennem ez a téma, megdolgozza az elmémet, érzéseimet, felidéz régen hallott mondatokat, melyek eszembe juttatják begyógyult sebeimet.

Él bennem egy királylány.
Is.
Csakhogy ezt a királylányt a „légy jó, lányom” neveltetés elaltatta, Csipkerózsika álmot aludt évtizedekig. Aludt benne minden, ami a királylányságot éltethette:
– a magam uradalmának vagyok a királynője,
– értékes vagyok,
– sok kincsem van
– királynői tartásom van
– és a legfontosabb aludt a legmélyebben: annak adom a kezem és a fele királyságom feletti hatalmat, aki elhozza a hétfejű sárkány összes fejét.

Amikor anyám, nagyanyám azt tanította, hogy „Légy büszke” lányom, nem értettem. A büszkeség számomra egyenlő volt azzal, hogy hord fenn az orrodat, mert több vagy, mint a többi. Minden porcikám ellenkezett ezzel, olyan akartam lenni, mint mindenki. Később értettem meg, mit jelentett nekik a büszkeség.

A királylányságot, azt a nőt, aki akkor adja oda a kezét, és a fele királyságot, ha a királyfi elhozza a hét sárkányfejet.
Ehelyett én kerestem a királyfit, éveken át, és ha szükségét éreztem a 12 fejű sárkány 32 fejét is elhoztam.
Ezeknek a tapasztalatoknak köszönhetően megjártam az alsó világok alatti világokat, és ott fény…élet gyulladt bennem. Ez a fény felébresztette Csipkerózsika álmából a királylányt. És tiszta szívvel tudott nézni, ettől el kezdett látni.

Nézte saját magát, és látta is magát. Nézte a királyfiak seregét, és azokat is látta. Kihúzta magát, és szinte abban a pillanatban jelentkezett a juhászlegény, akinek nem volt színes ruhája, csak háendemes pólója, nem volt táltos lova, csak metróval közlekedett, de bátor és elszánt volt. Megközelítette a királylányt, és az pedig azt mondta neki:

– Ha engem akarsz, hozd el a hétfejű sárkány összes fejét.

A juhászlegény összeszedte erejét, és egyenként, de elhozta a fejeket. Ahogy gyűltek a fejek, úgy változott át a királylány szebb és egyenesebb hátúvá, mint Nanny Mccphee.

A sárkány fejek:
Az első fej a Bizalom.
A második fej: Együttműködés, a közös felelősség vállalás képessége
A harmadik fej: a Teremtés képessége
A negyedik fej: Adok-kapok egyenlősége
Az ötödik fej: Tiszta beszéd képessége
A hatodik fej: a Szerelem képessége.

A hetedik fej: a királylányé. A fentiek értékelésének képessége.
Néha a sorrend más.
A hetediknél már tudta, képes lesz a királyság, és a kezével járó feladattal megbirkózni.

Drága nőtársaim!

Ha egyszerre vagyunk királyfik és királylányok, nincs szükség másra. Csak magunkra. Ha királyfit akarsz magad mellé, akkor legyél királylány. Ismerd az értékeidet, és ne pazarold sem az energiádat, sem magad olyanra, aki ezeket nem ismeri fel. Akinek nem ugyanaz az érték. Ha mégis jön egy disznókondás, egy juhászlegény, lehet álruhában van, figyelj.

Figyeld a nagyon pompás királyfit, lehet álruhában van.
Adj neki feladatot, és nézd meg: alkalmas-e a hétköznapok életére. Figyelj a nagyon spiri vagyok fajtára, nehogy éhen halj mellette.
Nézd meg, biztonságban lenne-e a gyermeked, akit megszülnél neki.
Figyeld, ha csak ketten-hárman lennétek az erdőben, hajlandó lenne-e vadászi, hogy ételt rakjon eléd. Hajlandó lenne-e megbirkózni az arra járó fenevadakkal, garázdálkodókkal, sárkányokkal, démonokkal önmagáért, temiattad, magatokért.
Kapcsold be a riasztó rendszeredet, és kérdezd meg tőle, mit tenne ilyen esetekben. Ha a riasztó rendszered jelez, kérdezz, figyelj tovább, járj utána a válasznak.

S ha megtalált a királyfi, aki elhozta az összes fejet, használd a hetediket: értékeld vele az előző hatot.

A büszkeség talán nem a legmegfelelőbb szó számomra, de megértettem miről beszéltek női felmenőim.

Nekem ez a Természeti Asszony minősége.

Azé az asszonyé, királylányé, aki mindent megteremt, hogy a közösen vezetett háztartás…öööö királyság működjön. Mindent megtesz, amit egy asszony megtehet. Na jó, majdnem mindent .

2017.november 23.

Sütő Annamária Babi

Scroll to Top

Iratkozz fel a hírlevelemre!