Boldog Új Évet..így kellene kezdenem, mert…

a naptár szerint most kezdődik az új év, legyen így is, ám én azt kívánom mindannyiunknak, hogy amit elkezdtünk, azt folytatni tudjuk, és tegyük azt szívből.  Számomra a téli napforduló napján kezdődik az új év, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül azt az erőt sem, amivel december 31-én mindenki lezárja az előző évet.

Elolvastam a sok asztrológiai elemzést, ami a jövő évet jelenti, hát…egy dolog mindenhol egyforma:

LEGYÜNK TUDATOSAK.

Mit jelent ez számomra és mit válaszolok azoknak, akik azt kérdezik, ezt hogyan tegyem?

Én így igyekszem tudatosnak maradni:

  1. Ha nem félnék, mit tennék?

Ha félek, nem azt teszem, amit tennék. Félhetek attól, hogy mit szólnak mások, milyen következményei lesznek annak, ha felvállalom a gondolkodásomat, érzelmeimet, tetteimet. Legmélyebben attól félünk, hogy a valahova való tartozás jogát elveszítjük, vagy attól, hogy nem szeretnek minket. Elfelejtjük, hogy bármi történik, a családod tagja maradsz, a családfán egy ág vagy. Krízis helyzetekben elfelejtjük, hogy mindannyian egy nagyobb halmaz részei vagyunk, csillagok az égbolton.  Ha nem félnék, mit tennék? – a válaszban van a magam valósága.

  1. Milyen vágyam nem engedi tisztán látni a helyzetet?

Ha van egy leképzelésem, hogy milyennek kell legyenek a közelemben lévők, a szeretteim, milyen jövőt várok, és más helyzetet alakít az élet számomra, visszahőkölünk, és gyakran akkor is azt akarjuk, amit akarunk, és nem vesszük fel annak a ritmusát, ami éppen van. Az élet keringőt járat velünk, de mi ragaszkodunk az elképzelt tangóhoz. Máris elvesztettem a realitás talaját, nem látom tisztán  a helyzetet, ezért nem is tudok megfelelően cselekedni. Ha nem vágynék arra, amire, mit tennék?

  1. Mi szolgálja az életet?

Azt hiszem ez a legnehezebb feladat. Azért a legnehezebb, mert ha felteszem magamnak ezt a kérdést, félelem és vágy nélkül, lehet, olyan választ kapok, amelynek következtében olyat cselekszem, amit sokan nem félreértenek. Ilyen az ösztönösség. Például ha egy kiszolgáltatott helyzetben egy szerettemet meg kell védenem, és ezzel a széllel szembe pisilek. Ilyen lehet, amikor egy anya visszaveszi a helyét a családban. Van egy konkrét történet erre. Egy anya sokáig súlyos beteg volt, ápolásra szorult, azt hittük elhagyja a földi életet, de összeszedte magát és a sors támogatásával gyönyörű folyamaton ment keresztül, felépült. Időközben a lánya átvette a helyét, ő lett az édesanya a családban, végezte azokat a feladatokat, amelyeket egy anyának osztott az élet. Ha autóval mentek valahova, anya került hátsó ülésre, apa vezetett és a lánya az anyós ülésre. Történt egyszer, hogy indultak valahova, az anya elfoglalta az első ülést, mire a lány odaért és kérdően nézett anyjára. Ő csak annyit mondott: Most már vissza veszem a helyem, mától kezdve én ülök megint itt. A lány nem örült ennek akkor, ám a hétköznapokra is hatott ez az egyszerű cselekvés, visszaállt a rend a családban. Mert ez szolgálja az életet, a lányáét is.

  1. Milyen analóg helyzetet találok a természetben arra, amire most választ keresek?

A legnagyobb tanítóm a természet, ahol az élet,  a legszentebb dolog, magától történik. Ha a változáshoz kérsz segítséget, hívd Holdanyát, hogy tanítson erre, figyeld a mozgását, átalakulását, vagy a kígyó vedlésének folyamatát. Ha nem találsz élvezetet az életben, nézzél sok természetfilmet, ami a majmokról szól. Ha nem tudod elengedni a gyermekedet, pedig már bőven benne van a felnőtt korban, keress rá, hogyan löki a fiókáit a madár, hogy tanuljanak meg életben maradni. Ha arra van szükséged, hogy a ragadozó éned előbújjon, nézd meg ezt a filmet:

https://www.youtube.com/watch?v=KTowuvk2f9Y

És menj többet a természetbe, erdőbe, mezőre, hegyre, dombra, nyitott szemmel, nyitott szívvel. Én is ezt tervezem magamnak erre az évre.

  1. Álmot kérek

Sokat álmodok, éjjel is ez történt, de mi megmaradt bennem ma reggel, hogy írjam rá a fűszerekre: ne árts, nem ártok. Na most a fűszeres üvegeim kicsik, ennyi nem fér rá, ezért keresek egy szimbólumot ennek a mondatnak, és rá rajzolom mindre.

Továbbá javaslom: kedden, Mars napján ne dönts élethelyzetekről, ne szakíts, ne válj, ne mondj fel, várj még 1-2 napot, és ha akkor is így gondolod, tedd meg. Ugyanez érvényes a Teliholdra.

A lista nem teljes, sok lehetőség van a tudatosságra, én most ennyit szedtem össze. Áldást kérek mindannyiunk számára, tegyétek ti is ezt.

Sütő Annamária Babi

Scroll to Top

Iratkozz fel a hírlevelemre!