Tel: + 36 70 771 2118 | E-mail: asszonykepzo@gmail.com

Iratkozz fel hírlevélre! >>>

Tel: + 36 70 771 2118 | E-mail: asszonykepzo@gmail.com

Iratkozz fel hírlevélre!

Csoportos

Családfelállítás

Következő időpont:

2019. november 10, későbbi időpontokat lásd a Naptár menüben

Jelentkezés: asszonykepzo@gmail.com vagy 0670-771-2118

Helyszín: Vác

A családfelállítások alatt felismerhetővé válnak olyan konfliktusok, megterhelő vagy nem létező kapcsolódások, megmagyarázhatatlannak tűnő érzelmek (mint ok nélküli harag, félelem, apátia, bénultság, bűntudat,  stb.) okai, amelyeket nem értünk, amelyek okát nem értjük a hétköznapi életben.

Megmutatkoznak azok a nem látható, elmével nem elérhető dinamikák, amelyek egy testi tünethez (betegség) vezetnek. Az egyént a saját családi rendszerében vizsgálja, hiszen mindannyian elsősorban a család részei vagyunk. Egy rendszer egészséges működését mindig egy bizonyos rend segíti, erről alább olvashatsz.

Aki először vesz részt családfelállításon gyakran olyan szavakat használ, mint: döbbenetes, sokkoló, meglepő, ez hogyan lehetséges?

A magyarázatot a morfogenetikus mezőben találhatjuk, nevezhetjük Akashának vagy kollektív tudattalannak, ám minden válasz csak az elmének szükséges, a családállításban pedig az elme kapja a legkisebb szerepet.

A családállítás alkalmazható egyéni ülésben és csoportban. Az a tapasztalatom, hogy utóbbi általában sokkal erőteljesebb érzelmi oldást hozhat, de nyilván ez nem minden esetre igaz.

További családállítási időpontok:

Október 27. Zenta
November 10. Vác
November 24. Zenta
November 10. Vác
December 5. Vác
December 15. Zenta
Január 12. Vác
Január 26. Zenta
Február 9. Vác
Március 1. Zenta
Március 8. Vác

Hogyan történik az állítás?

Képzeld el, hogy idegen, vagy kevésbé idegen emberek körbe ülnek. Ezek az emberek vagy képviselőnek érkeztek, vagy hoznak magukkal egy olyan élethelyzetet, amire szeretnének jobban rálátni, megoldani, felállítani.

Milyen témák lehetségesek?

 • betegség, valamilyen visszatérő testi tünet
 • visszatérő minta, pl. ugyanazt a típusú férfit/nőt vonzom be az életembe
 • mindig harmadik vagyok egy kapcsolatban
 • sehogy sem jön össze a párkapcsolat
 • befejezetlen gyász
 • irracionális félelmek
 • elköteleződési képtelenség
 • megmagyarázhatatlan gyermektelenség
 • apátia, gyengeség
 • beragadt érzelmek, pl. szomorúság, harag
 • mindig ugyanabba a helyzetbe találom magam
 • mintha nem is a saját életemet élném
 • és a lista végeláthatatlan…

Egy rövid bevezetés és felkészülés után mellém ülsz, és elmondod, hogy mi az, ami téged most nyomaszt, amit nem értesz és szeretnéd megérteni, megoldani, változást szeretnél az életedben. Hozhatsz több témát is, közösen eldöntjük, melyikkel foglalkozzunk, melyiknek van nagyobb ereje most az életedben.

Miután megbeszéltük, hogy melyek azok a megkérlek, hogy válaszd ki ezek képviselőjét.

Teljesen az érzéseidre, megérzéseidre hagyatkozva, körbe nézel és kiválasztod azt a valakit, aki képviselje édesanyádat, édesapádat, a férjedet, a tünetedet, stb. Megkérdezed az illetőt, vállalja-e a képviseletet és amennyiben igent mond, oda vezeted a kör közepére, a térbe, ahova szeretnéd, hogy helyet foglaljon.

Miután mindenki a helyére került, a körben lévő emberek csöndben figyelnek és hagyjuk, hogy a képviselők maguktól tegyék azt, amit szeretnének, azt, amit a mezőben éreznek.

Ami megdöbbentő, hogy ebben a térben a képviselők hozzáférnek a képviseltek érzelmeikhez, a többiek iránt érzett kapcsolódásukhoz. Úgy kezdenek mozogni, mint ők, olyan szavak, mondatok hangzanak el, amelyeket ők használnak. Gyakran a testi tünetek is megjelennek, mint végtag fájdalom, fejfájás, stb.

Megmutatkozik a valóság a kapcsolatainkban, a tévhitek, a családi minták, amelyeknek már nincs jelentősége, és legfőképp megmutatkoznak a gátló kötődések amelyek a jelenben nem engednek teremteni.

Hogyan történhet ez meg?

A családnak van egy közös lelkiismerete, mely mindenkire hat, aki a családba beleszületik. A család rendszerébe van egy rend, amely ha megsérül, kihat a következő generációkra, mert a családi lelkiismeret kiegyenlítődésre törekszik.

Közös lelkiismeret: a családi kollektív tudattalan

A rend

Aki beleszületik egy családba, az oda is tartozik, legyen az élő, vagy halott. Ha kirekesztek valakit, mert innen, a mából, úgy gondolom, hogy ő nem méltó arra, hogy a családtagomnak mondhassam (pl. nagyapám elkártyázta a vagyont, édesanyám nem volt elég jó nekem, stb.), valaki, a későbbi generációkból átveszi a helyét az illetőnek. Mert a család lelkiismerete kiegyenlítődésre törekszik. A megoldás az, ha elfogadom azt, amin nem tudok változtatni, ha elfogadom a valóságot. Ha meglátom, hogy akit kirekesztek, ő is egy ember a saját történetével.

Aki korábban érkezik a rendszerbe, az elsőbbséget élvez az utána érkezőkkel szemben. Ez számomra egyszerűen azt jelenti, hogy január 1 előbb van, elsőbbséget élvez január 3-val szemben.

Ez a rend nemcsak a családra vonatkozik, hanem bármilyen rendszerre, csoportra, cégre, közösségre, stb. Akkor tud egy cég fennmaradni, és fejlődni, ha a vállalkozáson belül senki nincs kirekesztve, és ha a régi dolgozók elsőbbséget élveznek az újonnan érkezettekkel szemben. A közösségeket is ez tudja összetartani és életben tartani.

Az adok kapok törvénye

A szülő ad, a gyermek elfogad. A szülőtől és a szülők korábbi őseitől kaptuk az életet, ezt tudjuk tovább adni a leszármazottjainknak. Ha nem fogadom el azt, amit kaptam, bámily kevésnek ítélem meg, az életerő áramlását csökkentem, vagy megállítom.

Párkapcsolatban fontos az adok-kapok egyensúlya, egyforma energia, figyelem, egyforma elköteleződés szükséges ahhoz, hogy egészségesen működjön. Ha egyik fél többet tesz a kapcsolatba, szülői minőséget vállal magára.

Mindent valamihez viszonyítunk, hiszen duális világban élünk. Pl. a párkapcsolat előbb volt, mint a szülői minőség, ezért akkor tudok boldog családban élni, ha a szülők közötti kapcsolat elsőbbséget élvez a gyerekkel szemben. A gyerek pedig boldog, mert láthatja a szüleit boldognak, pont ez lesz, amit saját tapasztalatként tovább tud vinni majd a saját életébe.

Amikor családállítás történik, ezeket a törvényeket vesszük alapul és oldjuk, ami oldható. A törvények nem kőbe vésett írások, előfordul, hogy néha eltérünk tőle. Tulajdonképpen az történik, hogy felelősséget vállalok magamért azért, amit gondolok, teszek, bármi legyen az.

Senki számára nem kötelező a rendet meglátni, beengedni a szívembe, ilyenkor ennek a felelősségét vállalom. A rend olyan, mint a mosógépben az alkatrészek: ha nem a működési elv alapján vannak bekötve, nem működik mosógépként vagy sehogy.

A fedett állítás

Előfordul, hogy azokat a személyeket vagy fogalmakat, amelyeket a csoport tagjai képviselnek, felírom egy papírra, amelyet csak az állító és én látunk. Ez csoportban is megtörténhet, akár kérésre is, egyéniben szinte mindig ezt az módszert követem. Esettől függően, egy idő után felfedjük a lapok jelentését, hogy pontosabban megértsük azt, ami történik.

A folyamatokat sokszor ősi hangokkal, sámán dobbal, csörgővel, énekkel segítem.

A napot egy zárókörrel fejezzük be.

Ha jelentkezni szeretnél családállításra írj egy e-mail-t az asszonykepzo@gmail.com-ra, vagy hívj a 0670-771-2118 -es telefonszámon!

Amit még tudni kell

A csoport minden tagja egész nap részt vesz az egész napos programban, a kölcsönösség elvén működünk, kivételt képez, ha valaki nagyon rosszul érzi magát, beteg vagy szoptat.

A közeli ismerősöket nem választjuk be a saját állításainkba, kivételes eset, ha fedett állítást végzünk.

Az állítás ideje alatt megkérek mindenkit, hogy ne hagyja el a szobát, termet. Minden állítás után szünetet tartunk, amikor van idő a halaszthatatlan dolgokat elvégezni.

A nap folyamán a telefont csak szünetben használhatod.

Van egy órás ebédszünet, a kérés az, hogy ne fogyassz nagyon nehéz ételt, mert az emésztés elviszi a fókuszt.

A családállítás nem helyettesíti az egyéni terápiát.

Ha jelentkezni szeretnél családállításra írj egy emailt: asszonykepzo@gmail.com-ra, vagy hívj: 0670-771-2118

Scroll to Top

Feliratkozás

Iratkozz fel Babi hírlevelére, hogy elsőkézből értesülj a programokról és eseményekről!