Házassági felkészítő

A csángó mitológia szerint három nagy beavatás létezik az életben: a születés, a házasság és a halál, ezért ezekhez kötődnek a legfontosabb szertartásaink.

Azoknak, akik úgy döntöttek, hogy egymás mellett elköteleződnek, azoknak, akik egy közös, kölcsönösségi alapokon, lelki, testi, szellemi vállalkozásként szeretnének házasságra lépni.

A felkészítés vallási hovatartozástól független, a házasságot, mint egy család tartóoszlopa, rend – szerben vizsgálja, és erősíti meg.

A rendbe beletartozik mindkét fél származási családja, hiszen amikor összekötjük az életünket, tudatosan vagy tudattalanul hozzuk magunkkal a szülők, nagyszülők, és egyéb családtagok történeteit, tapasztalatait. Hozzuk saját előző kapcsolataink tapasztalatait, sőt gyermekeinket előző házasságokból.

Közösen megállunk, átgondoljuk, számot vetünk a múlttal, lezárjuk, amit le kell zárni, megnevezzük azokat a dolgokat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy jól tudjunk működni egy elköteleződött párkapcsolatban. Közösen megkeressük a létrejövő házasság lehetséges csapdáit, melyek azok a dinamikák, amelyek elménkkel nem láthatóak számunkra.

Beszélgetés, egyéni és közös gyakorlatok, eddig ki nem mondott szavak, mondatok mélyítik el a kapcsolatot ezen a napon. 

Hogyan tudunk megelőzni vitákat, veszekedéseket patchwork családok esetében, emlékeztetve magunkat arra, hogy nincs jó és rossz döntés, csak következmény.

Lehetőség van arra is, hogy a pár izzasztókunyhóban tisztuljon meg a menyegző előtt, ebben az esetben csak nekik szól ez a szertartás.

Egy visszajelzés:

„Hálásan köszönjük a felkészítést a házasságunkra ❤ Nem is tudtuk hogy ekkora szükségünk volt arra hogy kimondjuk egymás felé a félelmeinket, az elvárásainkat, az aggályainkat a közös élettel kapcsolatban! Csodálatos, könnyes pillanatok részesei lehettünk amikor feloldódtak a gátjaink ❤ A régi családi értékek felelevenítésével még jobban elmélyült bennünk az összetartozásunk fontossága ❤ Hálásan köszönjük Babi a felkészítést, azt hogy ilyen erős alapot fektettünk le a segítségeddel, amire bátran felépíthetjük családunk várunkat”. F.G.

Ha szeretnétek Ti is részt venni egy ilyen felkészítésen, itt lehet felvenni velem a kapcsolatot: 06 70 771 2118 vagy asszonykepzo@gmail.com e-mail címen.

A felkészítést követi a Menyegzői Szertartás.

A menyegzői szertartás olyan esemény, amely tudatosítja egy életszakaszból a másikba való átkelést, az egyedülálló élet lezárását és egy új, közös élet kezdetét. A szertartást lehetőség szerint a természetben történik, a négy elem (Tűz, Föld, Víz, Szél) támogatásával, figyelembe véve a természet körforgásának jelentőségét, a Hold állását, a színek jelentőségét, és további hasonló támogató erőket.

A szertartás néhány eleme állandó, de nem kőbe vésett menetrend szerint történik, egyedi igények is beleférnek.

Szükség esetén tolmács is rendelkezésre áll.

Érdeklődni a 06 70 771 2118-as telefonszámon vagy e-mailben:
asszonykepzo@gmail.com

Scroll to Top

Iratkozz fel a hírlevelemre!