Névadó

Szeretünk nevet adni mindennek és mindenkinek, szeretünk becézni, ezzel különböztetjük meg az illetőt a többitől.

Egy ember életében több meghatározó kapu van – pl. nevet adunk az újszülöttnek, felnőtt korba lépés, menyegző- amelyek elvesztették igazi értékét, sokkal inkább jogi kérdéssé vált, elvesztette igazi jellegét, elvesztette azt a megerősítést, hogy lezárul egy korszak, és egy új következik.

Amikor gyereket vár egy pár, egy család, a születésre készülve keresik azt a nevet, amely a legjobban illik majd rá. A név meghatározza a sorsot, a hovatartozást. Ismerünk olyan családokat, ahol több nemzedékre visszamenőleg, apáról fiúra vagy anyáról lányra, ugyanaz a név öröklődik, ezzel megpecsételve az illető életét.

Ismerünk olyan szülőket, akik már a pocakban nevén szólítják gyermeküket, ez rendben is van, ha ismerik a nemüket, ám ha ez nem így van, szintén hatással van majd a gyermek későbbi személyiségére.

Ezért fontos, hogy a névválasztás megfelelő legyen, és ezt szebbé, hangsúlyozottabbá tehetjük egy névadó szertartással.

Mi történik egy ilyen szertartáson?

Összegyűlnek a szülők, a család, barátok (vallástól függetlenül), és a természet lágy ölében (amennyiben ez lehetséges) megmutatjuk a körülöttünk lévő elemeknek, a Napnak, a Holdnak az újszülöttet, és nevén szólítjuk. A szertartást a születés után minél előbb érdemes megtartani, ezzel megtámogatva az újszülött lélek megérkezését a földi létbe.

Nagykorú névadás lehetséges?

Igen, előfordul, hogy valaki nevet szeretne változtatni vagy felvesz egy másik nevet. Ebben az esetben is lehet névadó szertartást kérni.

Ha szeretnél Névadó szertartást, írj ide: asszonykepzo@gmail.com vagy hívj: 06707712118

Scroll to Top

Iratkozz fel a hírlevelemre!