Kineziológia

Generációs minták - Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia©

Generációs minták - Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia©

Egyszer egy asszony a harminc körüli lányával kalácsot sütöttek karácsonyra. Mint ahogy azt sok éve óta tették, most is ugyanúgy készült: megkelesztették, belekerült a töltelék, majd mielőtt a tepsibe tették volna levágtak egy kis darabot mindkét végéből. A lány megkérdezte édesanyját

– Anyám, miért vágjuk le a kalács két végét?

– Nem tudom, mondta zavarodottan az édesanya, kérdezd meg nagyanyádat, tőle tanultam, így kell csinálni.

A lány azonnal felhívta a nagyanyját és neki is feltette a kérdést, mire jött is a válasz:

– Azért drágám, mert annak idején, amikor én leány voltam ehhez az adaghoz kisebb tepsink volt és nem fért bele a kalács…..

Ez a kis történet, melyet az élet írt, szemlélteti azokat a láthatatlan családi mintákat, melyeket átveszünk, megszokjuk, de ma már nincs helye, jelentősége.

A Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia© az a módszer, amely a kineziológia ágai közül legközelebb áll hozzám. A TEK segítségével visszatalálhatsz önmagadhoz, felismerheted a sorsodat átható erőket, amelyek megakadályoznak téged az életedben történő események adekvát hozzáállásban.  Ahogy a fenti történetekben, megkeressük a mintákat, amelyek már idejét múltak, és felszabadítjuk a bennünk lévő erőt.

Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia© (TEK) olyan speciális coaching-tanácsadó rendszer, mely négy idősíkban
(jelenben, kormunkában, generációs munkában és egyéb dimenziókban)
vizsgálja a probléma kialakulási és megoldási mintáit, s ezzel a legteljesebb coaching-tanácsadási lehetőséget biztosítja a kliens/ügyfél számára.

Speciális technikákkal feltérképezhető, hogy milyen dimenziókban, melyik generációnkban blokkolódtak, vagy léptek működésbe azok a minták, amelyek a jövőbeli célok megvalósítását akadályozzák. Megváltozott emberi kapcsolatok, kiegyensúlyozott, harmonikus életvitel, a testsúly rendeződése a legbiztosabb jelei a változásnak. A generációs háttér feltérképezésének eredményeképpen a kezelések pozitív hatása ügyfelünk családjában is érvényesül.

„Régi vitatéma, hogy az öröklődés vagy a tanulás élvez-e prioritást, melyiknek van elsőbbsége. A tudományos meghatározás szerint az epigenetika azokkal az öröklődő változásokkal foglalkozik, melyek nem járnak a DNS szekvencia megváltozásával. A DNS átörökítő szerepéről már sokat tudunk, de nem derült fény arra, hogy hol rejtőzik a DNS-ben nem kimutatható, de mégis továbbadódó betegségek, problémák oka. Vannak olyan jelenségek, melyeket kísérletek során kutatva a tudósok arra a megállapításra jutottak, hogy forrásuk a testben van, de mégsem a génekben kódolt.

A DNS-hez kapcsolódó metilációs mintázat vizsgálata adta meg a kérdésekre a választ. Ez a metilációs mintázat környezeti, külső és belső hatásokra változik, ez a változás mérhető. A több évtizedet átölelő, kisebb szociális és családi közösségek vizsgálatára kiterjedő kutatások során kiderült, hogy pl. az egyik családtagnál – életkörülményeinek megváltozása következtében kiváltódott – metilációs mintázat változás leképeződött bizonyos idő elteltével a többi családtagnál is. Így kiderült például, hogy családtagunk sorsában nem csak lelkileg osztozunk, de testünkben, fizikai létünkben is követjük őt. Tudományos bizonyíték született arra, hogy nem csak fogantatásunkkal kapunk információkat szüleinktől, generációs vonalunktól, az információfelvétel és testi beépítése az élet későbbi szakaszában is megtörténik. (Tehát pl. az örökbefogadott gyermek „örökölheti” a genetikailag idegen nevelőszülők által átélt traumák testi leképeződését.)

Az információs mező szerepe

Természetesen felmerül a kérdés hogyan is adódhatnak át mindezek az információk. A tudomány erre még keresi a választ, pedig ott van körülöttünk, igen, ott rejtőzik a bennünket körülvevő morfogenetikus mezőben, abban az információs térben, melynek része a kollektív tudattalan, a nemzeti, családi, és személyes tudattalan. Mindaz, ami valaha velünk történt, amit generációs őseink átéltek, amit más dimenziómintában megtapasztaltunk ott van körülöttünk, hatást gyakorol életünkre, gondolatainkra, érzelmeinkre. Ezzel az információs térrel dolgozunk amikor a Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia protokollja alapján oldásokat végzünk. Az izomtesztelés a TEK©-ben elsősorban nem funkcióvizsgálati mód, hanem direkt információ-szerzési eszköz.”   
Forrás:  https://www.europa-akademia.hu/

Ne felejtsük el, hogy a sámán tanítások azt hangsúlyozzák, hogy az erőt őseinktől kapjuk, őseink elfogadásával, tiszteletével életminőségünk, közérzetünk javul,  aktivizálja a meglévő, belső forrásainkat.

A TEK kineziológia© nem egészségügyi és nem pszichológiai módszer, nem célja betegségek kezelése, művelése nem tartozik az egészségügyi, sem a pszichológiai tevékenységek körébe.

Jelentkezni lehet itt: 06 70 771-2118 vagy asszonykepzo@gmail.com

Scroll to Top

Iratkozz fel a hírlevelemre!