Telihold és csend

Telihold csendben?

Panaszkodsz, hogy nem tudsz aludni, mert Telihold van? Na, hogy is van ez..
Megigazítod a párnát, betakarózol, lekapcsolod a villanyt, mély levegő és várod az alvást. Majdnem jön. Vagy azonnal érkezik, de később arra ébredsz, hogy meg kell fordulni, takarót áthelyezni, lábat ki, aztán be, aztán a párna sem jól van, cserélem a nagy párnát a kicsire, emlékszem az álmomra, jaj, ne felejtsem el reggelig, persze, hogy elfelejtem majd.

Kinyitod a szemed, micsoda világosság van a szobában, a Telihold betekint az ablakomon. És abban a pillanatban csend lesz benned. Megigéz, magába hív, megbabonáz, ez olyan pillanat, amit később bármikor fel tudsz idézni.
Csend lesz benned.
Mikor vagy csendben egyébként? Gyakran találkozom azzal a jelenséggel, hogy a csendedet elbeszéled, mert késztetést érzel arra, hogy mindent levegővé, felhővé változtass és kiengedd a levegőbe, más aurájába.

Mert megállni, csendben lenni nehéz. Átértékelni, helyére tenni, magammal lenni nehéz. Szembe kell néznem saját magammal, az összes sötétségemmel, amit bevilágít a Telihold.

A csend gyilkolni tud, ugyanúgy, mint a sok beszéd. A csend emelni vagy épp a kút mélyére is tud vinni, attól függően, hol gombolyítod éppen életed fonalát.

Így, egy gyakorlatot javaslok erre a hétre neked és magamnak is:

Mielőtt megszólalnál, hallgass el. Keresd meg, mi az igazi motivációd, amikor beszélni akarsz: kapcsolódni akarsz-e, látod-e, hallod-e a másikat amikor hozzá beszélsz vagy csak nézed. Versenyezni akarsz-e vele vagy nagyobbat mondani? Figyelmet szeretnél mert úgy érzed nem kapsz eleget belőle? Hiányt pótolsz vagy tényleg hozzá teszel valamit a világhoz a közléseddel? Vagy bármi más…

Figyelj a csendedre, amikor üvölt benned és hallgasd meg, mit szeretne mondani.
Énekeld velem, kattints a linkre: Telihold, hajnalcsillag

Farkasasszony, 2023. február 6. 

Sütő Annamária Babi

Scroll to Top

Iratkozz fel a hírlevelemre!