Tel: + 36 70 771 2118 | E-mail: asszonykepzo@gmail.com

Iratkozz fel hírlevélre! >>>

Tel: + 36 70 771 2118 | E-mail: asszonykepzo@gmail.com

Iratkozz fel hírlevélre!

Izzasztókunyhó szertartás

2020 május 23, szombat

Helyszín: Kerepes

Jelentkezés: asszonykepzo@gmail.com vagy 0670-771-2118

2020 május 23, szombat: Tisztító izzasztókunyhó férfiak és nők számára

Ezen a szombati napon 12 órakor kezdődik a program egy megérkezős kőrrel, ezt követően felkészülés, elmélyülés következik.

Szertartás vezető: Sütő Annamária Farkasasszony.

A kunyhózást követően közös vacsorázás és zárókörrel fejezzük be a napot. Lehetőség van ott alvásra, nomád körülmények között, jurtában. 

Itt bővebben olvashatsz az izzasztókunyhóról, illetve a helyszínről, jurtáról itt:
https://asszonykepzo.hu/elvonulasok/

Az izzasztókunyhó szertartásról

Az izzasztókunyhó történetének kezdete a múlt homályába vész. Annyi azonban bizonyos, hogy használták Észak-Ázsiában, Észak-Európában és az Észak-amerikai területeken egyaránt. Sok helyen használják a mai napig is, különböző formákban (Inipi, szauna, török fürdő, stb.).

Több népcsoportnál megfigyelhető tisztító, illetve beavató szertartásként való alkalmazása. Hérodotosz leírása szerint a gőzkunyhóban a szkíták kendermagot szórtak izzó kövekre, s közben nagyokat kurjongattak. A gőzfürdő, a kenderhasználat és a kurjongatások egy időben való, együttes használatának nem lehetett más célja, mint a révülés, kapcsolattartás a szellemekkel.

Valószínűleg őseink is használták az izzasztó kunyhót, de sajnos, az idő eltüntette a nyomok nagy részét. Az inkvizítorok által leírt táltos perekben találunk róluk említést, mint a táltosok által használt egyik gyógyító technikáról. A ma alkalmazott kunyhó szertartásaink menetét a síksági indiánoktól kellett visszahoznunk, hiszen náluk maradt fenn az apáról-fiúra, mesterről-tanítványra hagyományozott tudás.

Az izzasztó kunyhó szertartás alapja a két tiszta energia, az égi (férfi), és a földi (női) energia együttes megélése, egyesítése.

”A víz, a tűz, a föld és a kövek ereje hozzásegít, hogy egyesüljünk a természet végtelen egységével és megtaláljuk helyünket a világban. Minden csepp izzadság gyógyír Földanyánk számára.”

A kunyhó Földanya méhe, jelképezi az anyaméhet, a vajúdást, a születést. A kunyhóban eltöltött 1, 5 -2 óra szentsége nagyon sok testi, lelki fájdalomtól szabadít meg.

Az izzasztó kunyhó az egyik legerősebb tisztító szer, mind szellemi, mind pedig testi-lelki síkon. A kunyhó egy ősi rituálé temploma, amely a megtisztulás szimbóluma a természeti népeknél. Szellemi és lelki síkon nagyon könnyű „testelhagyásos” élményt szerezni, „utazni” és „kiizzadni” a problémákat magunkból. Testi szinten pedig nagyon jól lehet a kunyhót méregtelenítésre, fogyasztásra, vagy teljes felfrissülés elérésére használni.

Fizikailag jobban lehet bírni, mint a szaunát, mivel lassabban mehet fel a hőmérséklet, ugyanakkor viszont jóval magasabbra, akár 100 fok fölé. A kunyhóban eltöltött első negyed óra után az ember a faggyúmirigyein keresztül is verejtékezni kezd, ily módon sokkal több káros anyagtól, nehézfémtől, zsírtól szabadul meg a szervezet, mint a szaunában.

Hozzál magaddal: természetes anyagból készült pólót, ruhát, vagy kendőt (lehetőleg pamutból), törölközőt, papucsot, dobot, csörgőt, izolirt (polifoamot), ha ott alszol, hálózsákot, magad alá plédet, vagy ami melegen tart. Fűtött jurtában alszunk. Fürdési lehetőség nincs.

Kizáró okok lehetnek: súlyos szív és érrendszeri betegségek, súlyos tüdő- és légzőszervi betegségek, epilepszia, tudatmódosító szerek. 

Nőknek: ha épp a holdas napjaid vannak, feltétlenül beszélj velem.

A tisztító izzasztókunyhó nem tartozik sem egészségügyi, sem semmilyen pszichológiai tevékenységhez. 


 
Scroll to Top

Feliratkozás

Iratkozz fel Babi hírlevelére, hogy elsőkézből értesülj a programokról és eseményekről!