Izzasztókunyhó (cserga) szertartás

2022. december 21, szerda 18 óra

Helyszín: Kerepes

2022 december 21.-én, szerdán 18 óra: Tisztító izzasztókunyhó vegyes csoport számára. Kérlek, olvasd el az alábbiakat.

Időnként fontos és szükséges áldozatot hozni valaminek az oltárán. Néha böjtöt tartunk, néha pedig csak lemondunk dolgokról, felajánlást teszünk a Tőlünk Nagyobbnak, a Nagy Szellemnek, Tengrinek, hogy változzanak a dolgok. Ennek szellemében ajánljuk a szertartást azért, hogy ez a végeláthatatlan, embert próbáló időszak hozza el számunkra a megértést, az utat, amely kihoz minket ebből. 

Kezdés: 2022 december 21, szerda 18 óra
Helyszín: Kerepes, pontos helyszínt jelentkezéskor küldöm
Hozzájárulás: 15.000.- Ft

Maximális létszám velem együtt: 15 fő, férfiak, nők, vegyesen. Jelentkezési sorrendben telnek be a helyek.
Itt tudsz jelentkezni: https://asszonykepzo.hu/jelentkezes/. Részletek jelentkezés után.

Szertartás vezető: Sütő Annamária Farkasasszony.

A kunyhózást közös étkezés, majd másnap délelőtt zárókör követi. 

Az izzasztókunyhó szertartásról

Az izzasztókunyhó történetének kezdete a múlt homályába vész. Annyi azonban bizonyos, hogy használták Észak-Ázsiában, Észak-Európában és az Észak-amerikai területeken egyaránt. Sok helyen használják a mai napig is, különböző formákban (Inipi, szauna, török fürdő, stb.).

Több népcsoportnál megfigyelhető tisztító, illetve beavató szertartásként való alkalmazása. Hérodotosz leírása szerint a gőzkunyhóban a szkíták kendermagot szórtak izzó kövekre, s közben nagyokat kurjongattak. A gőzfürdő, a kenderhasználat és a kurjongatások egy időben való, együttes használatának nem lehetett más célja, mint a révülés, kapcsolattartás a szellemekkel.

Valószínűleg őseink is használták az izzasztó kunyhót, de sajnos, az idő eltüntette a nyomok nagy részét. Az inkvizítorok által leírt táltos perekben találunk róluk említést, mint a táltosok által használt egyik gyógyító technikáról. A ma alkalmazott kunyhó szertartásaink menetét a síksági indiánoktól kellett visszahoznunk, hiszen náluk maradt fenn az apáról-fiúra, mesterről-tanítványra hagyományozott tudás.

Az izzasztó kunyhó szertartás alapja a két tiszta energia, az égi (férfi), és a földi (női) energia együttes megélése, egyesítése.

”A víz, a tűz, a föld és a kövek ereje hozzásegít, hogy egyesüljünk a természet végtelen egységével és megtaláljuk helyünket a világban. Minden csepp izzadság gyógyír Földanyánk számára.”

A kunyhó Földanya méhe, jelképezi az anyaméhet, a vajúdást, a születést. A kunyhóban eltöltött 1, 5 -2 óra szentsége nagyon sok testi, lelki fájdalomtól szabadít meg.

Az izzasztó kunyhó az egyik legerősebb tisztító szer, mind szellemi, mind pedig testi-lelki síkon. A kunyhó egy ősi rituálé temploma, amely a megtisztulás szimbóluma a természeti népeknél. Szellemi és lelki síkon nagyon könnyű „testelhagyásos” élményt szerezni, „utazni” és „kiizzadni” a problémákat magunkból. Testi szinten pedig nagyon jól lehet a kunyhót méregtelenítésre, fogyasztásra, vagy teljes felfrissülés elérésére használni.

Fizikailag jobban lehet bírni, mint a szaunát, mivel lassabban mehet fel a hőmérséklet, ugyanakkor viszont jóval magasabbra, akár 100 fok fölé. A kunyhóban eltöltött első negyed óra után az ember a faggyúmirigyein keresztül is verejtékezni kezd, ily módon sokkal több káros anyagtól, nehézfémtől, zsírtól szabadul meg a szervezet, mint a szaunában.

Hozzál magaddal: természetes anyagból készült pólót, ruhát, vagy kendőt (lehetőleg pamutból), törölközőt, papucsot, dobot, csörgőt, izolirt (polifoamot), ha ott alszol, hálózsákot, magad alá plédet, vagy ami melegen tart. Szükség esetén fűtött jurtában alszunk. Fürdési lehetőség nincs.

Kizáró okok lehetnek: súlyos szív és érrendszeri betegségek, súlyos tüdő- és légzőszervi betegségek, epilepszia, tudatmódosító szerek. 

Nőknek: ha épp a holdas napjaid vannak, feltétlenül beszélj velem.

 8
Scroll to Top

Iratkozz fel a hírlevelemre!