Hogyan tegyünk tönkre egy párkapcsolatot – 15 tuti tipp

Előszó. Nincs szükség arra, hogy mind a 15 tippet alkalmazd, meg hát valljuk be azt is, hogy csak az igazán profik tudják ezt megtenni.

Maradj mindig felszínes. Ez nagyon egyszerű. Beszélj a politikáról, a tavalyi répatermés gondjairól, időjárásról és arról, hogy mikor ki ad enni a tyúkoknak, a lényeg, hogy tartsd magad erősen, függetlenül attól, hogy milyen helyzetben vagytok, éppen esztek, szexelni készültök vagy a holnapi teendőket kell megbeszélni.

Ne beszélj. Még véletlenül se nyisd ki a gondolataidat, érzelmeidet, mert kiadod magad és az veszélyes. Hagyd, hogy a párod kérdezzen szüntelenül és időnként fakadj ki: Már megint mi bajod van, veszekedni akarsz? Ha mégis sarokba szorít, következzen a:

Terelj, tagadj. Ez is nagyon jó módszer, hogy ne tudjon a másik beléd látni. Ne aggódj, kevés éber ember van, nem veszik észre a terelést. Íme egy példa. Azt mondja a párod: Tegnap megbántottál. És erre te azt mondod: Tegnap? Hú, milyen rossz idő volt, itthon felejtettem a telefonomat, amit odatettem a konyhaszekrényre. Vagy: Biztos nem bántottalak meg, érzékeny vagy.

Szólj be. Időnként, minden előzmény nélkül szúrjál oda egy-egy bántó mondatot a semmiből. Rendkívül hatékony arra, hogy a másikat távol tartsd magadtól.

Ígérj fűt, fát. Ha látod, hogy vesztésre állsz, kezdj el ígérni, tégy úgy, mintha akarnál együttműködni.  A leghatékonyabb, ha ilyenkor lehalkítod a hangod, a vállaidat engedd le, lefelé nézel és tegyél meg mindent, hogy azt higgye a másik, hogy nagyon sajnálod. Megbánáshoz keverj egy kis gyerekkori traumát, az nagyon hatékony mert felébreszti a megmentőt a párodban. És akkor jöhet a:

Horgász módszer, beetetés vagy tégy úgy, mintha. Ezt a nagy viták után érdemes. Kezdjél el együttműködni és szép lassan, amikor a vihar elcsitul, már mosolyt látsz a párod arcán megnyugodhatsz, és elkezdhetsz kihátrálni mindenből. Lassan, okosan, és kicsit zavard is össze a párodat azzal, hogy időnként magadtól teszel valamit.

Semmit ne tegyél magadtól, várj, míg szól a párod. Végülis ő akar valamit, nem? Ha már többször kér valamire, látványokkal tarkítva háborodj fel, hogy nem hagy békén. A látványban segíthet a hirtelen harag, s ha keveset beszélsz ilyenkor emeld fel a hangod, valamit dobjál el a kezedből vagy csapj oda egy bögrét.

Fordítsd meg a dolgokat felelősség hárítással. Mondom, hogyan. A párod kéri, hogy beszéljetek meg valamit. Te már tisztában vagy azzal, hogy kábé mit hozhat fel megoldandó helyzetnek, ezért vedd elejét a dolgoknak. például, ha tudod, hogy az a baja, hogy a vállalt dolgaidat nem teszed, akkor te mond azt, hogy ő nem fogadja el a segítségedet. Vagy ha az a baja, hogy nem szexeltek csak évente kettőt, akkor mond neki azt, hogy te tudod, kevés vagy neki.

Tartsd bizonytalanságban a párodat. Használj minél több általánosító szót, mint lehet, lehetséges, talán, elképzelhető, ezek a tényeket is megkérdőjelezik. Ne válaszolj egyből, néha várj napokat, lehet elfelejti addig a kérdést, az élet úgy is hoz sok olyan helyzetet, amire oda kell figyelni. És akkor megúszod.

Használd a telefont védőbástyának. Profik testi tüneteket is produkálhatnak, de ez már a magas szint. Végülis mindegy mit, a lényeg, hogy valahogy érd el a lelkiismeret furdalást a másiknál.

Ugrasszál össze embereket magad körül. Ezt úgy kell, hogy rákened a felelősséget egy harmadik személyre, ez lehet családtag, barát, szomszéd, a kormány, a pénz, a lényeg, hogy a figyelem kerüljön le rólad. Például az apró alattomos mondatok, amelyeket csak úgy beszúrsz valahova, majd elhallgatsz. Ezzel felcsigázod a másik érdeklődését és akkor jöhet a hangos felháborodás, ami persze lehet jogos is, csak éppen nem idevaló, de mire a párod ezt észreveszi, már késő és te megint megúsztad. Hagyd, hogy ő álljon ki helyetted az „ellenséggel” szembe, meg fogja tenni.

Ne feledd, hogy neked van a legnagyobb fájdalmad, amit senki és semmi nem tud enyhíteni. Senkinek nem volt ennyire szar az élete, mint a tied, ez teljesen biztos. Az arcod legyen mindig szomorú. A mártír szerep mindig kifizetődő ott, ahol nem éber a párod. Éreztesd vele hét napból legalább ötöt. Társaságban viszont te legyél a bohóc, a jókedv csináló, a leghangosabb, hadd irigykedjen a párodra mindenki.

Versenyezz a pároddal. Ezt majdnem kifelejtettem. Mutasd meg neki, hogy a hagymát nem úgy kell vágni, végülis ez rendkívül fontos egy párkapcsolatban. Ha van rá lehetőséged a figyelemért versenyezz vele, ezt leginkább társaságban tudod megtenni vagy teljes csenddel vagy azzal, hogy te vagy a leg…valamibb.

A szex hatalom. És elérkeztünk a párkapcsolati jellemzőhöz, a szexhez, amivel aztán teljesen el tudod bizonytalanítani a párodat. Te irányítsd az alkalmakat, csak akkor legyen szex, ha te engedélyt adsz rá. Ha okot akarsz felhozni, hogy miért nem fogtok összebújni, bármit felhozhatsz: Neked mindig a szexen jár az eszed, nem jól szóltál hozzám, fáradt vagyok, stb. Ha a fáradt szót választod, ne felejts el közben valami nagyon fárasztó dolgot csinálni közben, de kitartóan.

Mindig tudd, hogy nincsenek következmények. Ezt te hozod nagyon korai évekből, így tisztába vagy azzal, hogy hogyan lehet ezt elég sokáig elérni. Ha a megfelelő pillanatban kis morzsákat szórsz a békülés látszatáért, illetve igény szerint néha azért többet teszel, évekig meg lehet úszni a következményeket.

Utószó. Ezek a tippek kifejezetten azoknak szóltak, akik passzív agresszívan szeretnének működni egy párkapcsolatban és a más vállára tenni a felelősséget. Megemlítem, hogy az elszakadásnak vannak egyszerűbb, emberibb módjai is. Olyan módja, amikor mindkét fél megkönyebbűlve tovább léphet, ha már ez a cél. És TUDOM, hogy van másfajta párkapcsolat, ahol együttműködés, egymás támogatása van.

További írásaim

Telihold és csend

Telihold csendben? Panaszkodsz, hogy nem tudsz aludni, mert Telihold van? Na, hogy is van ez..Megigazítod a párnát, betakarózol, lekapcsolod a villanyt, mély

Scroll to Top

Iratkozz fel a hírlevelemre!